torsdag 26 februari 2009

Maten i snippan…

Någon gång mellan åldern 4 och 5 år så får barnen en helt annan syn på ord som bajs, kiss, snopp, snippa (det kvinnliga könet, i vår familj i alla fall), prut, fis etc. etc. Mina döttrar har snappat upp detta nu och tycker att det är JÄTTE roligt att skrika bajskorv osv. Igår t.ex. så sa den ena efter maten “-Tack för maten i snippan!” och efter det skanderade andra, ståendes på toaletten, “Maten i snippan!” “Maten i snippan”.

Något som mina döttrar också är bra på är att skrika högt när man är t.ex. på Maxi Stormarknad; “PAPPA, JAG FÉSTE!” “PAPPA, JAG MÈ” skriker den andra efteråt.

Men mina döttrar är långt ifrån ensamma, för några månader sedan så var min sambos kusin, som också är 4 år, ute i familjens trädgård och lekte. Ute på vägen kom en fisförnäm dam gåendes med hennes man, då springer min sambos kusin fram till staketet och skriker “HEJ, BAJSKÅÅRV!”. Damen i fråga blir så förnärmad att hon går upp till kusinens hus och ringer på dörren. När pappan öppnar så säger hon “Vet du om att din sån kallade mig bajskorv?”, pappan svarar “Nu råkar det vara så att min son är i den åldern!” och smäller igen dörren framför “damen”.

Det jag vill komma till är att det många gånger kan kännas pinsamt, och folk kan många gånger känna sig förolämpade att bli kallad för bajskorv, men ett barn är bara ett barn som just vid det tillfället råkar vara i den åldern.

Läs mer...

söndag 22 februari 2009

Och könet är…

Efter att ha gått och burit på denna “hemlighet” nu i 14 dagar så tänker jag nu avslöja könet på den lilla krabaten som lever loppan i magen. Anledningen till att jag avslöjar det är att mina barn försa sig till sin Farmor och Farfar i Fredags.

Vi ska få en SON! Hurra! Det finns iofs en liiiten chans att läkaren såg fel på könsultraljudet, det är vi medvetna om, men doktorn var rätt säker på sin sak och jag vet vad jag såg…lill Snorre Snorresson var namnet.

Så nu är det offentlig gjort, men vad det blir för namn tänker vi inte avslöja, den som lever få se.

Läs mer...

lördag 21 februari 2009

Faran över

Klockan 01.00 i natt återvände min sambo från sjukhuset med goda nyheter. Det var ingen propp i benet utan en trolig påverkan på ischias nerven, hon blev ordinerad dagliga promenader och fick åka hem efter en massa tester. Men shit, nästa gång måste jag kunna köra.

Läs mer...

fredag 20 februari 2009

Dags att sluta med alkohol

Då var det dags att sluta med alkoholen för nu kan det hända grejjer. Min sambo har sedan klockan 21 haft ont ner i vänster ben, en kramp känsla som vägrar att ge sig. Hon ringde nyss och pratade med rådgivningen om vad hon kunde göra för att bli av med värken men de rekommenderade henne att komma in till sjukan för att utesluta en eventuell propp. Så här sitter jag ensamen och orolig med ett par barn  som ovetandes ligger och snarkar i rummet in till och anledningen till att jag inte kunde skjutsa henne är ett par sketna starköl. Nej nu är det slut med alkoholen fram till förlossningen för jag pallar inte att sitta här och inte veta vad som sker där och speciellt som jag kunde varit där om inte ölen varit här.

Läs mer...

Telia, inte ensamma om Iphone längre

Nu är Telia, inte länge till, ensamma om att sälja Iphone på den Svenska marknaden. Telenor har nu skrivit ett avtal med Apple om att få sälja Iphone i Sverige, Norge och Danmark men när säger de inte, enligt nyteknik.se.

- Bara att det sker inom några månader, kommenterar Marcus Adaktusson, presstalesperson på Telenor.

- Anledningen är förstås att våra kunder efterfrågar den, och att vi tror oss kunna ge dem ett bra erbjudande.

Men hur detta erbjudandet kommer att se ut vill han inte avslöja än, den som väntar på något gått väntar aldrig för länge.

Läs mer...

Sena kvällar; Tidiga mornar

Man börjar bli lite sliten nu för att vara helt ärlig, jag vet inte om min rastlöshet och min sambos “gravida trötthet” har stor del i det hela men, våra barn vaknar OTROLIGT TIDIGT nu för tiden.

“- God morgon Pappa, är det morgon nu?”, så har det låtit klockan 05:15 hemma hos oss de senaste veckorn. “-Eh, neeej, det är det inte, gå och lägg dig igen gumman” krystar man fram medans ens kropp känns helt förlamad och de enda kroppsdelarna som rör sig är ens läppar och det ena ögonlocket som darrar lätt när man försöker se vem som står vid sin säng piggare än piggast och vill leka. Det som vi trodde bara skulle vara i några dagar och varat nu i några veckor och desperationen börjar krypa sakta in på oss. Vad ska man göra, det känns som att vi har provat allt!? Vi har låtit dem vara uppe lite längre, låtit dem vara ute och leka längre, sprungit med dem upp och ner i pulkabacken tills i alla fall jag höll på att stupa. För övrigt talade min ena dotter om för mig idag att hon var trött på snön och längtade efter sommaren (Pappa höll med). Vi har kissat dem precis innan vi har gått och lagt oss men ingenting hjälper. Är detta vanligt hos 4:a åringar? Var jag likadan? 

En annan “förmåga” (eller vad man nu ska kalla det) de har är de kan sätta sig upp i sängen och vilja leka fast de för 5 sekunder sedan låg och sov. Hur är det möjligt? När jag vaknar så vet jag knappt vad som är upp eller ner, vilken dag det är eller om drömmer. Jag vill också ha den energin, lite i alla fall, så att man slipper hasa sig upp ut i köket för att, praktiskt taget, riva fram frukosten.

Är det någon där ute som har tips på hur man får sina barn att sova längre (i alla fall en timme extra) så får den personen mer än gärna svara på detta inlägg. Eller kan du som vet bara tala om för oss att detta är helt normalt och att det bara är en fas i utvecklingen. Eller så är det kanske så att våra döttrar är skapta till att bli tidningsbud, de går ju upp tidigt, springer upp och ner och är hur pigga som helst, precis som tidningsbud!? Vad är årslönen som tidningsbud…?

Läs mer...

måndag 16 februari 2009

5:e veckan…

…som arbetslös är nu inledd och det kliar något så otroligt i fingrarna. Dagen har vi spenderat hemma förutom ett besök hos barnmorskan. Idag gjorde jag Potatis och purjolökssoppa till lunch, eller potatis och pullolökssoppa som mina döttrar kallade det. När de sen frågade min sambo vad maten hette så svarade hon ungefär samma sak som barnen. Hon lät som en alkoholpåverkad som försökte beställa vid ett soppkök.

Dagen har endast bestått av hushållssysslor, städa, diska, laga mat och nu så tvättar jag. När jag var mindre så bad min mor mig om att tömma mina fickor på byxorna innan jag stoppade dem i tvättkorgen och det kanske är dax för mig att göra samma sak. Idag hittade jag 40kr i min dotters byxor, hon har mer pengar än sin farsa, i byxorna i alla fall.

Vad har hänt på jobbfronten då? I fredags eftermiddag blev jag kontaktad av en head hunter från England som undrade om jag var sugen på att jobba i Filipinerna med start ASAP, jag har inte gett honom ett definitivt svar än men det kan bli lite bökigt att hämta och lämna på dagis!? Annars så har jag inte fått några andra svar än men jag har sökt desto mer. Förra veckan gick det iväg 8 nya ansökningar. Hoppas att härdsmältan i den globala ekonomin lättar snart så företagen vågar satsa igen, jag är inte bra på att vara arbetslös.

Läs mer...

torsdag 12 februari 2009

Inglourious Basterds

inglorious-basterds1 Quentin Tarantinos nästa storfilm, kommer den bli klassad som ett mästerverk? Trailer får i alla fall min puls att stiga drastiskt och jag längtar redan till den 28 Augusti så filmen har Sverige premiär. Klicka här eller på bilden för att komma till trailern.

Läs mer...

onsdag 11 februari 2009

Finns du med på kartan?

Nu finns det en karta som visar var världens alla fildelare håller till. Det är Pirate Bay som ständigt håller en karta uppdaterad med vilka länder som fildelar mest.

Kartan ovan är hämtad från nyteknik.se där du kan läsa mer om kartan. Bl.a. att varje minut fildelar 370 000 kineser via Pirat Bay trots att sajten är blockerad i Kina, enligt Torrent Freak.

Läs hela artikeln här.

Piratkartan hittar du här.

Läs mer...

Vecka 26 – det känns som att huden ska spricka

DSC_0092

Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Min sambo har börjat få lite kramper i vaderna, sover lite sämre och foglossningen har blivit lite värre. Men tempramentet är oförändrat. Magen fullkomligen studsar på kvällarna, vet inte om vildningen redan övar sig på någon kamsport eller liknande, eller så dansar den bara. “-Det känns som att huden ska spricka”, sa min sambo igår kväll när vildningen höll på som mest.

Har ni någon gissning på könet? Jag märker att det är svårt att skriva nu när man vet vilket kön det är, jag har fått sudda och skriva om ett antal gånger redan.

Läs mer...

tisdag 10 februari 2009

Jag vet något som inte ni vet…

Jo så är det, jag vet faktiskt något som inte ni vet. Nu vet jag vilket kön det är på den lilla krabaten som sparkar, hoppar och lever loppan inuti magen på min sambo.

I morse var vi nämligen hos barnmorskan och gjorde ett så kallat könsultraljud. Med hopp om att den lilla krabaten skulle sammarbeta och blotta sig för kameran gick vi in till doctor gyn och kom sedan ut med ett lyckat resultat. Undersökningen gick smärtfritt och den lilla krabaten visade gladeligen sitt underliv.

Men vad det var vi såg kommer jag inte att säga, i alla fall inte skriva här.

Läs mer...

torsdag 5 februari 2009

Dax att flytta eller något att ta efter?

isle_of_man"whithersoever you throw it, it will stand!"

I det senaste numret av Ny Teknik så kan man läsa att det lilla öriket i Irländska sjön, Isle of Man, kan bli för i världen laglig fildelning.

Enligt invisteringsminister Ron Berry från Island of Man planerar man att införa en modell där varje invånare betalar in en brittisk pund per månad. Pengarna betalas in till internetoperatörerna och fördelas sedan till skivbolag, musikförlag och andra upphovsrättsinnehavare utifrån antal download eller strömningsmängd via internet. För det inbetalade pundet får sedan invånarna rätt till obegränsad mängd musik från nätet.

- Massor av människor i branchen är bekymrade över hur mycket pengar de förlorar och tänker inte på hur mycket pengar de kan tjäna, säger Ron Berry till New York Times.

“Skivbolagen har, enligt New York Times, ännu inte kommenterat nedladdningsplanerna på Isle of Man”, skriver Ny Teknik.

SVERIGE, och övriga världen för den delen, VAKNA! Här har vi en man som tänker i helt rätta banor och vars idé kommer leda till en stor vinst för alla parter om det nu är någon som vågar satsa. Det är ju detta man har väntat på, i alla fall jag. I dagens samhälle vill ingen punga ut 170kr för en skiva och så är det bara, inget att argumentera emot. Visst finns det människor som endast köper skivor för att de vill ha originalet, men merparten av alla människor i hela världen tankar hellre än köper. Om man då lägger på en avgift på 10-20 kr på bredbandsavgiften som oavkortat går till skivbolag, musikförlag och andra upphovsrättsinnehavare så kommer det skapa intäkter som gått och väl räcker.

Är det dax att flytta eller är detta något som alla borde ta efter?

Läs mer...

onsdag 4 februari 2009

Google Latitude - Se var dina vänner befinner sig i realtid

Google har idag lanserat en ny tjänst som heter Google Latitude. Med hjälp av Google Latitude kan du se dina vänners positioner och statusmeddelanden, och visa din egen position och status för dem.

Google Latitude fungerar redan idag, direkt från din webbläsare. Det fungerar även med följande telefoner:

Android-försedda enheter, som T-Mobile G1 (kommer snart)
iPhone och iPod Touch-enheter (kommer snart)
de flesta BlackBerry-enheter med färgskärm
de flesta Windows Mobile-enheter i 5.0-version och senare
de flesta Symbian S60-enheter (Nokia smartphones)
många Java-kompatibla mobiltelefoner (J2ME), t. ex. Sony Ericsson-enheter (kommer snart)
Tjänsten är gratis. För att du skall kunna se dina vänner måste dina vänner tillåta detta.

Här finns en video (på engelska) som beskriver hur Google Latitude fungerar:


Läs mer om Google Latitude här.
Läs mer...

söndag 1 februari 2009

My hands are shaking

Det tog mig exakt TVÅ  månader men nu är jag igång. Den första december skrev jag ett blogg inlägg, Tummen ur.., som handlade om min otroliga oförmåga att få tummen ur arslet och ta mig till gymmet. Jag avslutade inlägget med “Neh, slut med alla undanflykter, i morgon, då ska jag fan i mig ta tag i mig själv!”. Men det tog mig ytterligare två månader innan jag tog mig i kragen och begav mig till gymmet. Hurray for me!

Så nu sitter jag här, helt slut efter ett 90 minuters pass med kondition och styrka, och mina händer och armar skakar av utmattning. Måste bara se till att hålla detta nu. Jag har satt upp två mål med min träning:

  1. Gå ner 10 kg innan vårt tredje barn kommer. (Förutsatt att allt går som planerat)
  2. Gå ner ytterligare 7 kg innan Jul.

 

Jag tänker inte måla ut mig helt så jag låter min utgångsvikt vara osagd.

Om detta är möjligt har jag ingen aning om (utan att sluta äta) men jag ska helt klart göra ett tappert försök. Följ min resa på drisses hörna.

P.S. Özgur, är det inte dags att ta ner julstjärnan??? D.S.

- drisse

Läs mer...
 

Om mig

Mitt foto
pappa i sin bästa år som jobbar inom it/telecom i de sydligare breddgraderna utav Sverige. lär känna mer av mig genom att läsa mina inlägg.

Antal unika besökare

Totalt:
Denna veckan:
Idag:
Just nu:
Bookmark and Share
bloglovin

drisses hörna Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal