torsdag 30 april 2009

Ingen rök utan eld

Bild_1_517022l

De flesta Valborgseldarna i Kalleskrona är inställda och många tycker att det är tråkigt, själv så har jag splittade tankar. Å ena sidan så är det tråkigt för alla barn som har sätt fram emot en stor häftig brasa, värme och sång, å andra sidan så gör det inte mig personligen så mycket då huvudsaken är att man får umgås, äta gott och ha det allmänt trevligt med familj och vänner.

Kvällen kommer att firas i Hässlegården med grillat och gott umgänge.

Om du befinner dig i Karlskrona och vill fira Valborg så kan detta göras på följande ställen:

  • Stortorget 19:00
  • Mjölnarholmen 18:30 – 23:30

Källa: karlskrona.se

Läs mer...

onsdag 29 april 2009

Holografiska dvd-skivor

General Electric demonstrerar teknik för holografiska dvd-skivor, som kan lagra 20 till 40 gånger mer än dagens Blu-ray. Ändå ska de kunna användas i liknande spelare hemma i vardagsrummen.

Det än så länge hemliga materialet är ett resultat av sex års forskning, och ska till slut klara hela 1 terabyte i samma format. Ändå ska skivorna kunna användas i spelare och brännare med ”nästan samma” teknik som dagens.

Läs hela artikeln här.

Läs mer...

tisdag 28 april 2009

Hemskt, är bara ett av många ord!



Äckligt, tragiskt, ledsamt, horribelt är andra ord som också passar in! Vad tänker du på när du ser filmen?
Läs mer...

måndag 27 april 2009

4-jävel-G!

Tack “Erik Barr” för att du på ett sådant strålande sätt förklarat hur fort det kommer att gå! Jag kan inte bärga mig!

Läs mer...

söndag 26 april 2009

Smink kanske hjälper!?

Det är tur att man har sina energiknippen till barn under sådana här tuffa tider, de lyckas alltid att förgylla vardagen och få en på bättre humör. Här om dagen så var min sambo precis på väg ut ur dushen då hon möttes av Agnes som satt och funderade på toaletten. Agnes tittade på Anna och frågade:

“-Är du trött mamma?”

“-Ja, jag är lite trött”, svarade Anna.

“-Då får du ta lite smink mamma så blir du pigg”, säger Agnes och ler med hela ansiktet.

Så i vår familj är det inte RedBull som gäller, här är det smink!

Läs mer...

tisdag 21 april 2009

Motivation

1

Igår kom beskedet som sänkte motivationen avsevärt nämligen det blir inget jobb i Linköping, inte än i alla fall. Ovan ser ni en bild av en “knäspräckare” den användes under lång tid för att sänka motivationen på folk. En mycket grym metod som sällan dödade den utsatte men förstörde dess ben helt och hållet för all framtid. Taggarna som ibland till och med hettades upp för att maximera smärtan vevades sakta men säkert ner och penetrerade offret som givetvis satt bunden med munkavel, tittandes på hur sina egna ben revs sönder.

Nu ska man återfå motivationen på något sätt, hur har jag för tillfället ingen aning om, kanske genom att lägga arbetsmarknaden på hyllan i några dagar och fokusera på familjen och min gravida sambo. Detta liv tär, det tär på ens mentalitet, det tär på familjen men på något sätt så måste man hålla sig över ytan. Får köpa mig en platta Red Bull, det ska ge en vingar har jag hört!?

Läs mer...

måndag 20 april 2009

We Are Hunted

We Are Hunted heter en ny het musik tjänst på nätet och är vid lanseringen en gratis betaversion.

Vanliga topplistor speglar oftast vilka plattor som säljs mest. Men We Are Hunted tar reda på vad de som använder internet verkligen lyssnar på.

Informationen samlas in från bloggar, fildelningstjänster, tidningssajter och sociala nätverk som Twitter och My Space.

Läs hela artikeln på nyteknik.se.

Här hittar du We Are Hunted.

Läs mer...

söndag 19 april 2009

Sträckbänken

De håller mig på sträckbänken, jag skulle fått besked om en eventuell anställning i fredags men fick till slut beskedet att det dröjer till måndag innan ett definitivt besked kan lämnas. Det kändes som att sträckbänken spändes åt ytterligare 2 hack. Hoppas verkligen att jag får ett svar imorgon.

Läs mer...

torsdag 16 april 2009

I Lobbyn


Sitter nu i lobbyn på Scandic S:t Jörgen i Malmö och ska ta en runda ut på stan för att hitta ett mat ställe som även visar sport, en sportbar alltså. Rekommendationer får gärna lämnas ASAP!!!
Idag har jag haft utbildning i CSM (Certified Scrum Master) som håller på till imorgon eftermiddag. Appropå imorgon så är det dagen då jag ska få besked, besked om en eventuell anställning, hoppas, hoppas, hoppas på ett positivt besked så att vi kan FIRA i helgen. Håll tummarna med mig!!
Läs mer...

tisdag 14 april 2009

Plus ~60mil på trippmätaren.

“-Tåg 534 mot Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm är 10min försenat på grund av signalfel". Den där j-vln som signalerar fel hela tiden på sträckan Alvesta – Linköping borde bytas ut, han har ställt till det för mig de tre senaste resorna som jag har rest med SJ. Eller så kan de ge honom den här flaggan som betyder “Håll undan, jag har svårt att manövrera! (signalerna)”.

Idag har jag varit i Linköping igen och börjar bli en kändis hos arbetsförmedlingens beställningscentral för sökande resor. Detta var min andra intervju på ett stort konsultbolag i regionen och jag hoppas verkligen på detta jobbet. Arbetsklimatet verkar prima samtidigt som de har en produkt som inte verkar påverkas den rådande lågkonjunkturen. Jag tyckte själv att intervjun gick bra och de jag träffade gav inga andra signaler än att de var mycket nöjda så jag hoppas, hoppas, hoppas på ett positivt besked på Fredag. Håll tummarna med mig!

Läs mer...

måndag 13 april 2009

A Must Have

Jag hoppas verkligen att den här telefonen kommer till Sverige och då i år och inte i slutet av 2010. Någon som vet om den kommer att lanseras i Sverige får gärna skriva det här.

Läs mer...

söndag 12 april 2009

Påskägg…

DSC_0125 

Nog för att jag har klämt en hel del påskmat under helgen, men riktigt så här spänt är det inte. Idag har vi gått in i vecka 35, bara 5 veckor kvar (enligt planerna i.a.f.), och Anna har det kämpigt med kramper i benen, den berömda foglossningen m.m.

Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Bebisen kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka.

Läs mer...

måndag 6 april 2009

Vad är det för dag?

Nu har jag varit arbetslös i nästan 3 månader, 3 månader är ganska mycket, 1/4 av 2009 (kung på matte). Detta har gjort att man nästan har glömt bort vilken veckodag det är. Det är tur att man har kidsen på dagis tre dagar i veckan annars hade man verkligen varit helt lost vid det här laget. Just nu ligger Anna och vilar, hennes foglossning har blivit värre och värre den senaste tiden och vi börjar undrar om hon kommer att klara hela graviditeten utan kryckor eller kanske till och med rullstol. Jag lider med henne samtidigt som jag inte förstår vilken smärta hon har, jag kan bara försöka förstå. Försöka förstå hur det känns när de nedre revbenen börjar vika sig utåt för att ge plats åt en allt större bebbe. Försöka förstå hur det känns när fogarna kring benen i bäckenbotten börjar luckras upp så att bebben ska kunna ta sig ut den vägen efter ca 40 veckors gräddning. Men det är nästan omöjlig att förstå. Anna berättade att andra mammor på forum och bloggar runt om har beskrivit smärtan som om de hade en köttkvarn mellan benen.

Anna har blivit lite restriktiv med magen och är inte sugen på att lägga upp fler bilder på den på bloggen, men jag skulle verkligen vilja visa er dunderkulan. Om ni, lika mycket som jag, vill ha en ny bild på magen här så kan ni väl rösta ja i pollen i högerspalten.

Vecka 15 2009 innehåller inte allt för stora aktiviteter, varken för mig eller min familj. Min mor fyller år idag, grattis morsan på 56 års dagen, och svärmor fyller 50 år på Onsdag. Inga intervjuer är planerade men däremot så kan arbetslösheten ta en ny vändning denna veckan, hoppas hoppas.

Läs mer...
 

Om mig

Mitt foto
pappa i sin bästa år som jobbar inom it/telecom i de sydligare breddgraderna utav Sverige. lär känna mer av mig genom att läsa mina inlägg.

Antal unika besökare

Totalt:
Denna veckan:
Idag:
Just nu:
Bookmark and Share
bloglovin

drisses hörna Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal