fredag 29 maj 2009

Google Wave

Inte så mycket att säga, klicka bara på play.

Läs mer...

tisdag 26 maj 2009

Omtumlad…

Oscar

…av alla känslor sitter jag här i soffan, för inatt föddes min son Oscar.

Klockan 23.40 igår kväll satte det igång, lagom till att man skulle släcka nattlampan, värkarna gick från 0 till 100 på bara några minuter och 23.45 ringde vi till förlossningen som bad oss att komma in med detsamma. Efter att ha ringt och skickat sms till halva släkten kom Annas mormor och hennes sambo för att vara barnvakt, ett STORT tack till er, och vi kunde gasa på till förlossningen.

00.10 var vi på plats och Anna fick byta om till de omtalade förlossningskläderna, nät trosor och nattlinne. Värkarna kom tätt och förlossningsarbetet gick i 190, det gick så snabbt så att Anna inte hann få någon smärtbehandling förutom lustgas, och klockan 01.49 så föddes vår lilla son som vägde 3740g och var 51cm lång.

Ursäkta att jag svär men FY FAN VAD MÄKTIGT, under Annas krystningar så krystade även jag, utan att jag tänkte på det, så mycket så att jag har träningsvärk i magen. Att stå där vi sidan av sängen och se sin älskade ta i utav bara h-vete (och lite till) är helt makalöst, plus att hon gör det utan bedövning. Och jag som tyckte att jag var tuff som lagade två hål hos tandläkaren utan bedövning, I rest my case, jag ska aldrig klaga över något så simpelt någon mer gång. Vilken stål kvinna. Men det mest förlösande var när man såg huvudet och när man hörde det första skriket, då kom tårarna, HELVETE VAD MÄKTIGT, man ville bara skrika av lycka! Efter förlossningen serverades det fika på guldbricka och vi åt och njöt av vår nya lilla kompis.

Nu är jag hemma en snabbis för att skölja av mig, sedan ska jag hämta upp tjejerna, uträtta några ärenden för att sedan ta med dem upp till förlossningen. Det ska bli såå häftigt att se deras miner när dom ser sin lillebror för första gången. Just nu sitter de på dagis och ritar teckningar till honom. FY FAN VAD MÄKTIGT!

Läs mer...

söndag 24 maj 2009

Premiär och Nervositet

Då har man klarat av årets första premiär, ett dop vid Pettersvik i Torhamn och det var minst 15 grader i vattnet. Jag blåste upp min uppblåsbara krokodil och begav mig ner till vattnet, hoppade i, övergav min krokodil och hade på 10 sekunder varit över, i och under vattnet och tagit mig upp på land, FY FAN VAD SKÖNT DET VAR!

Jag börjar bli riktigt nervös nu, varje gång Anna suckar, eller grymtar till, så höjs min puls och jag undrar om vattnet gått, men hittills har det varit falskt alarm. Nu när det gått 40 veckor så har tankarna gått från att vara fokuserade på att det snart är förlossning till att handla om själva förlossningen. Klarar jag av att stötta Anna? Hur var det man skulle göra när man står där bredvid britsen? Märker de om jag tar lite lustgas? Shiit det är mycket som snurrar i skallen nu men mest av allt så undrar man ju bara hur han ser ut. Det är dags att komma ut nu!

Läs mer...

lördag 23 maj 2009

Dagen D

Klockan har precis passerat midnatt och det är nu den 23 Maj 2009, det är dagen då lillen är beräknad att komma. Kommer det ske inatt? Kommer det ske under morgondagen? Eller har han det så bra därinne att han tänker vänta ett par dagar till? Ingen aning, jag kan bara hoppas att han kommer så snart han kan för jag längtar så.

Igår var jag på ICA Maxi här i Karlskrona, ett ställe som jag tycker att jag besöker så gott som varenda dag, jag är där så ofta  att tjejerna i charken börjar lägga upp favorit skinkan på vågen innan jag sagt vad jag ska ha. Men inte så konstigt att det går åt mer mat nu när man är hemma i stort sätt dygnet runt. Men det var inte skinkan som jag ville tala om, utan hygienavdelningen för bebisar, igår var det första gången på 2 1/2 år som jag skulle köpa blöjor. Det hade inte hänt så mycket på blöjfronten sedan sist så det var inte svårt att välja ett par men det kändes lite lustigt och ovant att traska runt på den avdelningen för att inte tala om Agnes och Wilmas STORA undrande ögon när de såg ett blöjpaket fara ner i kundvagnen, “-Ska vi köpa blöjor pappa?”, “’Varför de?”. Föresten är Huggies något att ha?

Om blöjhyllan inte hade utvecklats så mycket så var det tvärtom när det gällde babyolja, schampo, tvål och tvättservetter. Om jag inte hade fått order från regeringen på vad jag skulle inhandla så hade jag nog stått där än idag, så ett tips till er nyblivna pappor där ute, se till att kolla upp vad ni ska handla innan ni åker till affären. Sen hade ju jag i och för sig lagt till ett störande moment (för sportens skulle), mina två underbara barn, som stod i vagnen och retades, skrattade, sjöng, frågade, grät, skrattade, frågade, retades och sjöng om vart annat från ingång till utgång. En storhandling på Maxi kräver en Redbull innan, ett stop vid ICA köket för lite energi påfyllning och en Redbull efteråt för att återhämta sig.

Innan jag avslutar för idag så måste jag bara berätta om en artikel som jag läste i Ny Teknik igår. Det var ett inslag där de tipsade om olika och udda väckarklockor och då var det så klart en amerikansk uppfinning som var värst, eller godast för den som gillar att vakna till doften av nystekt bacon. Det gick ut på att man lade ner ett fryst bacon i klockan när man gick och lade sig och så var det färdigstekt när klockan ringde på morgonen.

Nehe jag får väl passa på att sova lite, snart är det ju andra tider och då blir det inte lika mycket sömn.

Läs mer...

onsdag 20 maj 2009

Hinnsvepning nummer två

Nu har det gått 39 veckor och 3 dagar och vi har idag varit på vår andra hinnsvepning. Det hade mognat lite mer men det är fortfarande en bit kvar, enligt barnmorskan så är chansen att det sätter igång inom 48 timmar 25%. Anna känner av att det börjar närma sig och bebisen hade sjunkit ner lite till mot “The Exit”.

Nu ska vi ta vår grillbit och åka ut till svärföräldrarna för att njuta av det fina vädret. Hoppas att proppen släpper snart och att lillen kommer snart, spänningen är olidlig.

Läs mer...

måndag 18 maj 2009

Vecka 40

 2009-05-18 Vecka 40 002

Då var vi äntligen inne i vecka 40, själv så trodde jag aldrig att vi skulle komma hit men det gjorde vi. Anna är riktigt trött nu och sover mycket, livmodern är också väldigt lugn kanske är det lugnet före stormen!?

Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. De flesta bebisar föds på natten.

Från det ena till det andra så vill jag också tipsa om en mycket skön låt med Andreas Tilliander feat. Jocke Berg som heter Arlanda. Du som har Spotify hittar låten här.

Läs mer...

fredag 15 maj 2009

Resultatlöst hittills

Igår var vi på den beryktade hinnsvepningen, barnmorskan var inne och irriterade lite och klappade lillen på hjässan vilket kändes lite märkligt. Barnmorskan tror att det är en vecka kvar tills förlossning med anledning av att livmodern inte är tillräkligt mogen. Men det kan gå fortare och Anna gör allt vad hon kan för att lillen ska komma så fort som möjligt. Vad jag har hört så ska det vara mycket vanligt att vattnet går på natten när man sover, så från och med nu sover jag med badmössa och Anna slaggar på en handduk.

För en liten stund sedan hade Anna intagit något form av lotusställning i soffan och gungade fram och tillbaka för att lillen skulle åka ner längre mot utgången. Och när hon satt där och vaggade och tryckte så kröp en känsla av nervositet på mig, fan vilken sekund som helst kan jag vara pappa IGEN. Allt blev så verkligt och jag tänkte “Shiit, snart kan det vara 180 till förlossningen, syrgas, lustgas, profylax, andas, krysta, ta i älskling, du är jätte duktig älskling, nu ser jag huvudet, bara en liten bit kvar, blod, blå-lila kropp upp på magen, adrenalin, spänning, adrenalin, tystnad, jag vill ha lustgasen, barnskrik, BARNSKRIK, lycka, lycka, TOTAL LYCKA och sist men inte minst guld middagen som serveras i sjukhussängen på en guldbricka.”

Nehe nu är det dags att ta på sig badmössan och krypa ner i bingen.

Läs mer...

tisdag 12 maj 2009

Hinnsvepning

Imorgon är det dags för en hinnsvepning, men det handlar inte om hinnan som bildas på den varma chokladen om man väntar för länge. Hinnsvepning innebär att man separerar fosterhinnan från livmoderhalsen. Detta görs för att försöka få igång förlossningen, så om det går bra så kan det dra igång imorgon.

Anledningen till att Anna vill göra detta är dels att hon är trött, trött på värken, trött på de svullna benen och trött på att vara trött. Men det har också att göra med den STORA längtan efter barnet.

So, until then, bye bye!

Läs mer...

söndag 10 maj 2009

Frågetecknen nöter på psyket…

Då var det söndag igen och känns som om veckorna bara flyger iväg, idag går vi in i graviditetens 39:e vecka och spänningen tätnar.

Sitter här i soffan, helt slut, har hjälpt min svägerska att flytta till Växjö idag men det är  inte därför jag är slut. Jag är slut på grund utav alla frågetecken och förhoppningar som man har på framtiden. Imorgon kl.09.00 ska jag på intervju nummer 2 på ett företag här i Karlskrona, det är en videokonferens med deras HR avdelning i Gävle. Efter det så väntar ett arbetsprov som jag håller på att stirra ihjäl mig på. Hur kommer det sig att man tvivlar på sina kunskaper även fast man vet att man kan det, och även fast man har jobbat inom branschen i 3 år???

Det här med att gå och vänta på besked från en massa arbetsgivare nöter verkligen på psyket och efter att ha varit på mer än en handfull med intervjuer, utan resultat, så börjar man ju undra vad som går fel.

Tvivlandet på min kompetens gör mig helt slut så nu har jag bestämt mig för att bara köra på härifrån, göra provet(n) och bara göra mitt bästa, mer än så kan jag inte göra och skiter det sig så var det jobbet menat för mig .

Håll tummarna för mig imorgon.



BTW följ min blogg med bloglovin!
Läs mer...

fredag 8 maj 2009

Vecka 38

DSC_0010

Nu börjar det närma sig med stormsteg, på Söndag går vi in i vecka 39.

Nu är bebisen ca 47 cm lång och väger 3,1 kg. Nu förbereder bebisen sig på att födas. En normal graviditet brukar vara 37 till 42 veckor. Det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Ca 4 procent av alla barn i Sverige föds förre vecka 38 och lika många efter vecka 42. Ungefär 92 procent föds inom den normala perioden. Källa: minbebis.com

Anna är mycket trött nu och sover mycket dåligt, magen har åkt ner mycket de senaste dagarna och trycker mer på kisseriet.

Läs mer...

söndag 3 maj 2009

Fåglarna står i kö till himlen

Då var det dags att krypa ner i bingen, ta fram boken, och konstatera att ännu en söndag är till enda. Just nu håller jag på att läsa en bok om Andra Världskriget clip_image001som heter “Flykten” och är skriven av Rudolf Vrba och handlar om hans tid i koncentrationslägret i Auschwitz men framförallt om hans lyckade flykt därifrån. Jag har bara läst två kapitel men kan starkt rekommendera er att läsa boken.

Helgen har spenderats med min mor och far som har varit på besök och den har som vanligt gått för fort. Det märks att mina döttrar börjar bli äldre nu på så sätt att de har svårare nu att ta farväl än vad de har haft innan. Efter att mina föräldrar hade åkt så tog jag med tjejerna ut till den lokala lekplatsen så att de skulle få springa av sig lite (eftersom det blir en hel del godsaker när man har besök och socker har en förmåga att i alla fall få mina barn och springa runt som två duracell kaniner). I lekparken mötte vi grannarna med deras barn och Agnes och Wilma berättade för dem att Farmor och Farfar hade åkt hem för att hämta sängarna och att de nu skulle bo hemma hos oss, och tänk om verkligheten kunde vara så enkel som i huvudet hos ett barn.

En annan reflektion som min ena dotter Wilma gjorde i morse var vid frukostbordet då hon sa “-Fåglarna står i kö till himlen!” och pekade på ett sträck med gäss som var på väg in över Sverige.

Imorgon är det måndag igen och Anna är då i vecka 37+1 vilket innebär att hon räknas som fullgången om hon skulle komma in till förlossningen. Morgondagen ska jag rivstarta genom att ringa till Folktandvården som verkar ha svårt att anpassa sig till det nya teknik samhället. Den 4:e december förra året var min sambo hos tandläkaren för en årlig besiktning vilket gick på 340kr som vi tog på faktura för att sedan kunna betala vid löning. Den 29:e december går jag upp till folktandvården med vår faktura och betalar den med kontokort över disk. Och så i fredags händer det, 4 månader senare, en betalningspåminnelse på 340kr dimper ner i brevlådan, FY FAN vad förolämpande, först börjar man ju undra om man har missat något och sen börjar jag riva bland gamla sparade kvitton, men vem f-n sparar ett kvitto från tandläkaren i 4 månader och på en simpel undersökning dessutom. Jag kommer sedan på efter ett tag att jag minsann betalade den där räkningen och att jag gjorde det med mitt kontokort, så jag loggar in på internetbanken och klickar mig bakåt i historiken tills jag hittar transaktionen. Så imorgon så ska jag ringa till dem och fråga om de inte har bättre koll och om man hädanefter ska spara alla kvitton som man får hos dem, sedan tänker jag be dem att föra över den där dröjsmålsräntan på 8 % efter förfallodagen till mitt konto.

Så vad ni än gör spara era tandläkarkvitton till jag har rätt ut det här!

Läs mer...
 

Om mig

Mitt foto
pappa i sin bästa år som jobbar inom it/telecom i de sydligare breddgraderna utav Sverige. lär känna mer av mig genom att läsa mina inlägg.

Antal unika besökare

Totalt:
Denna veckan:
Idag:
Just nu:
Bookmark and Share
bloglovin

drisses hörna Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal