onsdag 29 juli 2009

Från stäpp till spräckt läpp

Nej det är inte mig det handlar om utan mitt ena barn, men det kommer vi till.

Det var ett bra tag sedan mitt senaste inlägg, 14 dagar exakt, och anledningen är att jag verkligen inte har haft tid. Den senaste tiden har jag spenderat i Nyköping tillsammans med släkt och vänner och veckan har varit fullspäckad. Som vanligt när man är på hembesök så tillhör det ju att man åker runt och hälsar på släkten och speciellt när man har fått ett tillskott i familjen som måste visas upp, detta blev inte like intensivt som det brukar p.g.a. att min syster hade bröllop i Lördags och då träffade vi de flesta där. Måndagen förra veckan spenderade vi hos “bror” med familj. Efter en mycket trevlig shoppingrunda avslutades kvällen med en klassisk Spagetti Bolognese. Tack för en mycket trevlig dag och hoppas att vi ses snart igen!

Tisdag innebar lugn och ro, i alla fall för mig och Anna, då farmor, farfar och faster tog med Agnes och Wilma till Eskilstuna stäppen för att titta på djur, natur och åka karuseller. Jag och Anna tog en lugn runda på stan, en fika på Myrornas café (Hellmans) och sedan en runda i affärerna. Jag kallar från och med nu Hellmans café för Myrornas café, anledningen till det är att tjejerna som jobbar där springer runt som små myror i sin stack, de jobbar och sliter rumpan av sig och kunderna strömmar in som vattnet in i myrstacken, stackare. Vi träffade också en mycket god vän till mig där, det var inte igår, som är på tjocken och gräddar för fullt, du kan följa hennes vardag här. LYCKA TILL vännen, nästa år kan våra barn krypa ikapp.

Onsdag spenderades på den kala stäppen på Jogersö. Det var bad, lek och mycket mycket sol.

Torsdag var lika med kalasdag. Agnes och Wilma firades i förväg av farmor, farfar, faster och farbror Johan. Partyhattar, ballonger och tutor var ett måste. Kvällen avslutades hos kusinerna i Tystberga.

Fredagen har jag ärligt talat förträngt, hmm, måste ju betyda att vi tog det riktigt easy den dagen, eller?

Lördag, the BIG day, syrrans bröllopsdag, jag uppträdde i kyrkan, Agnes och Wilma var brudtärnor. För att sammanfatta hela dagen så var den helt fantastisk. Vädret var strålande, kyrkan var urmysig och Agnes och Wilma skötte sig såå himla bra. De gick hand i hand sakta framför syrran och hennes make med varsin bukett i handen och varsitt stort leende på läpparna. Som två små änglar, ÄLSKAR er tjejer. Efter kyrkan bar det av till Stenbrogården i Nyköping där bröllopsfesten skulle hållas. Festen var helt underbar, alla var på strålande humör, TACK Malin och Johan för en oförglömlig dag. När det gäller Stenbrogården så vill jag höja ett varningens finger till dem som funderar på att hålla sitt partaj där, gör det inte. Servicen är mycket dålig, ägarinnan är ett slag i säg, de tar 40kr för en korv med bröd och serverar 4år gammal öl.

Söndagen spenderades på sofflocket, hela dagen låg vi möra i fötter och huvud och släckte lampan redan klockan åtta. Och i måndags var det hemfärd mot underbara Karlskrona.

Nu kommer vi till den spräckta läppen. Igår var min första dag på jobbet efter “semestern”. Jag hade jobbat lite mer än halva dagen då Anna ringer och berättar att Agnes har trillat och spräckt läppen och att mormor är på väg med henne till akuten. Efter 10 min ringer hon på nytt och säger att Agnes läpp måste sys och att hon måste sövas för att de ska lyckas. Jag packar ihop mina pryttlar och beger mig hemåt mot sjukhuset. När jag kommer till sjukan ligger Agnes i sängen med en inlindad kylklamp mot överläppen. Hon har spräckt läppen vid amorbågen ungefär 1,5cm och det ser inte alls trevligt ut. Hon får åka till operationssalen  och sy 3 stygn. Så nu ser hon ut som hon har gått en rond i ringen. Operationen gick i alla fall bra och vi kunde åka hem en timme efter att den var avklarad.

Idag är det tjejernas dag, Agnes och Wilma fyller 5år, och det ska firas med mormor, morfar och mostrar.

Läs mer...

onsdag 15 juli 2009

Tix - End of story

Efter att slutat jobbet igår så satte jag mig lite nervöst på tåget som skulle ta mig hem. Jag försökte att inte tänka på att bilen kanske skulle stå där olåst och i värsta fall kanske inte stå där alls.
När jag började närma mig slutdestinationen så var det rätt nervigt måste jag erkänna, men när bussen stannade så såg jag min bil stå där precis där jag lämnade den. Jag gick fram och kännde lite snabbt på förardörren, den VAR låst. Jag visste det ta mé f-n, ännu en gång så har jag spelat mig själv ett spratt, det måste vara ett slut på detta nu, någon med erfarenhet som har lust att dela med sig av hur man hanterar sina tvångsbegär/ticks(eller va det nu kallas)?

Jag skulle iofs kunna fråga en före detta kollega till mig, hans "ticks" var att han var tvungen att dra i handtaget till bildörren tre gånger, efter att han hade låst, för att försäkra sig om att den var låst. Det var nog bland det roligaste jag har sätt.

Dela gärna med er av era erfarenheter!
Läs mer...

tisdag 14 juli 2009

Pendelzombi

Idag är jag trött, tok trött och vimsig, jag fick förvisso sova hela natten men jag steg upp klockan 04.45. Jag hade ställt klockan på 05.00 men vaknade innan och tänkte att jag lika gärna kunde gå upp och "softa" lite innan jag satte mig i bilen. Vid 05.20 satte jag mig i bilen och körde in mot byn där jag skulle ta bussen till tåget och tåget till jobbet.
Har du någon gång slagits av tanken "-Låste jag verkligen?" precis som du ska till att åka någonstans? Den tanken slog mig idag på bussen, precis när bussen, i 190, lämnade busshållsplatsen vilket var aningen jobbigt. Det är ju inte så att jag kunde ställa mig upp och skrika "-STANNA!", även om jag ville göra det just då. Jag funderade på att hoppa av nästa hållplats och gå tillbaka men då hade jag kommit 1h senare till jobbet än planerat. Och om jag hade hoppat av vid hållplatsen och gått tillbaka till bilen så hade jag ändå, till 99,9%, funnit den låst på parkeringen och sedan stått där och svurit över mitt tvångsbetéende.
Det är ju inte första gången detta händer, jag hör nämligen till den skara människor på vår jord som lider av dåligt minne/tvångsbegär. Min sambo Anna tycker att detta är roligt och utnyttjar det lite då och då. Det är nämligen så att jag ofta glömmer bort om jag har låst ytterdörren hemma eller inte, och det kan jag glömma minuten efter att jag har låst och måste då springa tillbaka upp för att känna på dörren. Detta tycker Anna är roligt så hon brukar fråga mig, efter att vi har satt oss i bilen och kört en bit, "-Låste du nu?" och jag måste nästan alltid vända om för att kolla om jag låste och det har inte hänt en enda gång att dörre j-vln har varit olåst.
Så jag tror att jag gjorde rätt val som satt kvar i bussen, även om jag fortfarande sitter och grubblar på om den är låst eller ej, och även om den nu skulle stå olåst så kan risken för inbrott inte vara större än att påven skulle komma på besök till Karlskrona idag.
Läs mer...

söndag 12 juli 2009

Smakstart

Är sommaren över nu? Jag får lite sådana vibbar nu i alla fall, imorgon börjar jag att jobba igen, det regnar och är kyligt om dagarna och framförallt kvällarna. Jobba ja, nu var det dax igen, har inte haft ett jobb sedan Januari, inte ett jobb som ger avkastning i alla fall. Jobbar gör man ju annars ständigt när man är småbarnsförälder, det är blöjbyten, storhandling, lekplatser, vattenland, badplatser, sandslotts byggen, matlagning, klädhandling, cykelträning, blåmärken, skrapsår, omplåstring och sen börjar det om igen. Det känns skönt att äntligen ha en arbetsplats att gå till men motigt att lämna allt hemmaarbete åt Anna. Men jag ska bara jobba en vecka innan jag har semester, om en vecka åker vi till Nyköping, min syster ska gifta sig och Oscar ska på turné ibland släkt och vänner. Det kallar jag för smakstart på arbetslivet.

Läs mer...

måndag 6 juli 2009

Stake i all ära

DSC00296

Idag var jag inne i den lokala ICA affären då jag fick att de sålde stake. Undrar vad en mörk stake kostar!?????

Läs mer...

söndag 5 juli 2009

Livet på landet

Nu har vi lämnat staun och flyttat ut till bushen, Torhamn närmare bestämt. Vi har lämnat betongen, asfalten, stressen och det klibbiga vardagsrummet för ett lite mer primitivt liv. Visserligen så räcker svärfars trådlösa nätverk hela tomten så jag kan surfa från stugan, men vi diskar för hand (det var inte igår) och har begränsat med varmvatten vilket gör att man får turbo duscha om alla ska få en chans att duscha varmt. Det skönaste med det här stället är bristen på stress, det finns inga “måsten” (förutom de “måsten” som blöjbyte, disk, matlagning etc.), man slappnar av på ett annat sätt här. En anledning till det är väl att barnen har mer frihet här än vad de har i lägenheten, vilket gör att de inte klänger på mig och Anna hela tiden utan kan själva springa ut och in, gunga, leka i sandlådan utan att vi ska behöva oroa oss för att de kan bli påkörda. En annan anledning kan nog vara bag in boxen, fast det är bara ett glas kvar efter helgens bravader som innehöll marknad och sjöbodsfest.

Nu har vi bott här sedan i fredags och sedan jag hittade det trådlösa nätet så har jag spenderat lite för mycket tid framför den här datorn, all “dö” tid har lagts framför den, så idag köpte jag mig en ny bok som jag ska plöja igenom istället, “Flickan som lekte med elden” av Stieg Larsson. Jag har läst “Män som hatar kvinnor” och älskade den så jag ser verkligen fram emot att läsa den här boken.

Nu har mina barn äntligen somnar för natten och jag ska ta och avverka ett par avsnitt av Sopranos med min kära sambo.

Läs mer...

fredag 3 juli 2009

Nu flyr vi staun

Tidig morgon efter att ha hjälpt syrran ner till bilen med all packning. Syster har varit här sedan i Tisdags och jag tackar henne för 3 trevliga dagar.

Shit vad varmt det är, klockan är 06.00 och det är 27 grader i vardagsrummet som ligger på skuggsidan, det går inte att vistas i lägenheten. Om det ändå kunde komma lite åska som laddade ur luften lite, det är så klibbigt så att jag skulle fastna på väggen om jag kastade mig mot den.

Idag har jag intervju, whiii det var inte igår. Efter att ha varit helt dött i en månad lite drygt så hörde det av sig två arbetsgivare i Onsdags och undrade om jag fortfarande letade efter en arbetsgivare, jag vågar dock inte hoppas på något förens jag har det utan tar det med lugn och ser vart jag landar. Det är ju inte första gången som man har haft något på g om man säger så.

Efter intervjun så tar vi vårat pick och pack och flyr staun (stan på Karlskronitiska), det går inte att var i lägenheten, temperaturen understiger inte 27 grader även om man öppnar alla fönster i hela lägenheten. Nej nu tar vi våra saker och sticker ut till svärföräldrarna, de har en extra stuga som vi får nyttja som sommarstuga. Där kan barnen vara ute själva utan att man behöver vara orolig för bilar, där finns det skugga så att Oscar slipper ligga och flämta och där finns det en berså där pappa kan sitta och dricka några goa pilsner.

By the way – För er som hittar ut till Torhamn så var det 25 grader i vattnet där igår och jag kan varmt rekommendera en macka på café måsen i hamnen.

Läs mer...
 

Om mig

Mitt foto
pappa i sin bästa år som jobbar inom it/telecom i de sydligare breddgraderna utav Sverige. lär känna mer av mig genom att läsa mina inlägg.

Antal unika besökare

Totalt:
Denna veckan:
Idag:
Just nu:
Bookmark and Share
bloglovin

drisses hörna Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal