torsdag 5 februari 2009

Dax att flytta eller något att ta efter?

isle_of_man"whithersoever you throw it, it will stand!"

I det senaste numret av Ny Teknik så kan man läsa att det lilla öriket i Irländska sjön, Isle of Man, kan bli för i världen laglig fildelning.

Enligt invisteringsminister Ron Berry från Island of Man planerar man att införa en modell där varje invånare betalar in en brittisk pund per månad. Pengarna betalas in till internetoperatörerna och fördelas sedan till skivbolag, musikförlag och andra upphovsrättsinnehavare utifrån antal download eller strömningsmängd via internet. För det inbetalade pundet får sedan invånarna rätt till obegränsad mängd musik från nätet.

- Massor av människor i branchen är bekymrade över hur mycket pengar de förlorar och tänker inte på hur mycket pengar de kan tjäna, säger Ron Berry till New York Times.

“Skivbolagen har, enligt New York Times, ännu inte kommenterat nedladdningsplanerna på Isle of Man”, skriver Ny Teknik.

SVERIGE, och övriga världen för den delen, VAKNA! Här har vi en man som tänker i helt rätta banor och vars idé kommer leda till en stor vinst för alla parter om det nu är någon som vågar satsa. Det är ju detta man har väntat på, i alla fall jag. I dagens samhälle vill ingen punga ut 170kr för en skiva och så är det bara, inget att argumentera emot. Visst finns det människor som endast köper skivor för att de vill ha originalet, men merparten av alla människor i hela världen tankar hellre än köper. Om man då lägger på en avgift på 10-20 kr på bredbandsavgiften som oavkortat går till skivbolag, musikförlag och andra upphovsrättsinnehavare så kommer det skapa intäkter som gått och väl räcker.

Är det dax att flytta eller är detta något som alla borde ta efter?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

Om mig

Mitt foto
pappa i sin bästa år som jobbar inom it/telecom i de sydligare breddgraderna utav Sverige. lär känna mer av mig genom att läsa mina inlägg.

Antal unika besökare

Totalt:
Denna veckan:
Idag:
Just nu:
Bookmark and Share
bloglovin

drisses hörna Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal