måndag 15 december 2008

Kan man lita på kineserna?

Jakten på vilket kön som döljer sig inuti magen fortsätter, vi vill verkligen veta, eller vår nyfikenhet säger oss att vi måste veta, men en del av  mig vill fortfarande vänta till förlossningen. 
Som blivande förälder har man en tendens av att gå med i alla diverse klubbar, forum, communities etc. för att prata med andra blivande föräldrar eller för att läsa om andras upplevelser, graviditeter osv. så även vi. Idag gick min sambo med i ytterligare ett community www.blimamma.se. Där kunde man bla. fylla i beräknat förlossnings datum och få ut en massa “nyttig” information som t.ex.:

  • Du har klarat av x% av graviditeten.
  • Du har x dagar till förlossningen.
  • osv…
Och detta är ju kanon bra…men det fanns även annat matnyttigt att bita i som t.ex. DEN KINESISKA KALENDERN.
“Enligt legenden begravdes den Kinesiska kalendern för att bestämma könet hos ofödda i en kunglig grav för mer än 700 år sedan. Sedan den nyligen återupptäcktes har den använts för att förutsäga könet hos foster med ledning av moderns ålder och månaden i vilken befruktning skedde.”
För att bestämma könet på din bebis, leta helt enkelt upp raden för din ålder vid tidpunkten för befruktningen i tabellen nedan, och leta sedan upp på kolonnen för den månad då befruktningen skedde. I rutan där raden och kolonnen korsar varandrar hittar du könet på din bebis, “F” för flicka och “P” för pojke! Även om det sägs att den stämmer i 90% av fallen så bör du hålla i minnet att det är inte en helt seriös metod. Eller…?
Om man då ska tro den kinesiska kalendern så kommer vi få en son i Maj nästa år.


Min sambos sista mens var i Augusti och hon var då vid tillfället 25år. Men frågan lyder, kan man lita på kineserna?

Glöm inte att tycka till i frågan ang. om det är fel att ta reda på könet på ditt barn innan förlossning, registrera ditt svar ovan.

2 kommentarer:

Öz on 15 december 2008 kl. 20:14 sa...

Jaeo...
Det är på många sätt förståeligt att ni vill ta reda på könet...
Det är ju säkerligen en del förberedelser ni måste ta hänsyn till som blivande föräldrar.
Synd att ni inte fick ett konkret svar på ultraljudet.
Nu är det väl så och då är det 50-50... Det återstår att se om det är en prins eller prinsessa. Något annat hade förvånat :)

drisse on 15 december 2008 kl. 23:14 sa...

Det roliga är att den kinesiska kalendern stämde helt när det gällde Agnes och Wilma! Anna blev då gravid i November och var då 22 år, vilket enligt den kinesiska kalendern tyder på att man ska få en flicka, och vi fick två flickor :)

Skicka en kommentar

 

Om mig

Mitt foto
pappa i sin bästa år som jobbar inom it/telecom i de sydligare breddgraderna utav Sverige. lär känna mer av mig genom att läsa mina inlägg.

Antal unika besökare

Totalt:
Denna veckan:
Idag:
Just nu:
Bookmark and Share
bloglovin

drisses hörna Copyright © 2009 Black Nero is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal